Kategóriák
Ingatlanfelújítások

Ellenőrző lista

Amennyiben biztosra akar menni, igénybe veheti az Ingatlanfelújítások szolgáltatáscsomagját.
Részletes információ: info@ingatlanfelujitasok.hu email címen kérhető.


Javaslat az Otthonfelújítási támogatás igénybevételének menetére

0. Aprólékosan, pontról pontra ellenőrizni kell, hogy minden szempontból megfelelünk-e a támogatás törvényben előírt feltételeinek.

Amennyiben igen, folytatatható  az 1. ponttal.

Amennyiben nem, keresni lehetőséget a megfelelésre.  Kérdezni   az Otthonfelújítási  program Facebook csoport tagjaitól, tőlünk, vagy  állásfoglalást kérni az otthonfelujitas@allamkincstar.gov.hu email címen. Ha sikerül megtalálni a megoldást, folytatható az 1. ponttal. Ha nem, sajnos nem jogosult a támogatásra.

1. Végig kell gondolni, milyen munkálatokat szükséges elvégeztetni otthonunkon. Listát kell készíteni ezekről.

2. Az elkészített lista minden pontját ellenőrizni kell, hogy megfelel-e a törvényben előírtaknak.

Amennyiben megfelel, folytatható a 3. ponttal.

Amennyiben nem, a nem támogatható munkálatokat ki kell hagyni a támogatási igénylésből. Ezek elvégezhetőek saját tőkéből. Alternatív megoldások is kereshetőek. Kérdezni az Otthonfelújítási program Facebook csoport tagjaitól, tőlünk, vagy állásfoglalást kérni az otthonfelujitas@allamkincstar.gov.hu email címen.

3. A megfelelő szakemberektől árajánlatok bekérése. De mi is tudunk javasolni kivitelezőket.

4. A megfelelő árajánlat elfogadása után a szakemberrel ütemterv egyeztetése.

5. A kiválasztott szakemberrel a törvényben előírt feltételeknek megfelelő szerződés megkötése. (Minta a fájlok közé feltöltve) https://www.facebook.com/groups/otthonfelujitasiprogram/permalink/280268523428869/

6. Amennyiben saját beszerzésű anyagok kerülnek felhasználásra, a törvényben előírtaknak megfelelően anyagszámlák gyűjtése.

7. A szerződésnek megfelelően elvégzett munka elfogadása után  a szakember a törvény előírásainak megfelelő számlát állít ki.

8. A fent kiállított számlát ki kell egyenlíteni! Amennyiben átutalással történik a kiegyenlítés, úgy azt is igazolni kell!

9. Az utolsó tervezett és elvégzett munka után kiállított számla kiegyenlítését követően 60 napon belül kell igényelni  a támogatást.

10. A támogatás igénylésének folyamatában és tervezésében nagyon körültekintően kell eljárni! A törvény szerint a benyújtást követően mindössze egyszer van lehetőség hiánypótlásra!